Зошто Купи Knob волан?

1. Користете само една рака. Тоа е многу предизвикувачки да се движи возило со една рака со помош на автомобил воланот. А копчето управување е алатка која ви овозможува да се задржи одржи на воланот и да се движат во една непречено движење со помалку стрес со десна или лева рака. Големите, менувачот како копчето нуди многу на површината простор. 

2. диск со физички недостаток или здравствен проблем. Некои здравствени проблеми, како што се мултиплекс склероза, артритис, tendonitis, или оштетување на нервите, може да се направи навидум едноставни задачи тешко да се изврши. Волан копчиња може да ја подобри вашата рака контрола и квалитет на живот, со тоа што го олеснува возењето, бидејќи можете да се движите на тркалото со помалку сила.

3. Маневрирање со возилото во мали простори. Еден од само времиња, во кои возењето станува проблематично, тоа е предизвик да се движат на автомобил или камион околу паркинг или други области со ограничен простор. Волан помогне копчето прави работата полесно со вртење на тркалото побрзо со една рака, отколку со двете.

4. Вози на тесни, неасфалтирани патишта. Управниот копчиња се направи тоа поедноставно да се направи У-врти на една коловозна лента или чакал патишта. Тие се исто така голема помош на патиштата земјата каде што управувачот може да биде исцрпувачки.

5. Назад до поголеми возила. Држејќи ги прстите преку спиците на волан може да биде непријатно, особено ако рутински се вози голем камион. копчето A воланот може да ви помогне да се избегне болка бројки со одржување на својата рака во предниот дел на тркалото на сите времиња.

Видови на Копчиња волан

Традиционалните Копчиња волан

Овие копчиња се генерално круг или овална форма и се наменети да се зафати од страна на страна, како да држи топката. Некои од нив се дури и со правоаголна форма и се лесно да се зафат како џојстик.

Низок профил, Стан Копчиња

Овој тип на копчето волан лежи рамно на тркала и се движи со помош на дланката на раката. Овие копчиња не издавам колку што другите и да се ракуваат на малку поинаков начин отколку традиционалните копчиња се должи на нивната големина и облик.


Време на мислењето: Септември-07-2019